Beautiful Model

Beautiful Model now!

Model en portret foto’s maken is fantastisch om te doen. Een vrouw er ‘zo mooi mogelijk’ uit laten zien op een foto is een beloning voor zowel de fotograaf, het model als de visagiste. Kleine aanwijzingen in houding, aanpassingen in de make-up en de stilering van de kleding kunnen daarbij het verschil maken tussen een gewone en een hele mooie foto. Het afdrukken en presenteren van de foto is daarbij een apart verhaal maar als alles goed op elkaar afgestemd is, wordt het eindresultaat fantastisch.

Expositie in Lichtzone Groningen 2012

Tijdens de expositie ‘Portraits, Fashion, Glamour and Models’, die van 30 mei t/m 1 juli 2012 in galerie Lichtzone in Groningen te zien is, exposeer ik 7 foto’s uit mijn ’50+ and Beautiful’-serie. De getoonde serie heb ik gemaakt omdat ik van mening ben dat de groep 50+ vrouwen letterlijk onderbelicht wordt in de hedendaagse fotografie. Dit is volgens mij voor een groot deel veroorzaakt door de beeldvorming vanuit de reclame. Daarin zien we vaak alleen jonge vrouwen afgebeeld omdat het ‘schoonheidsbeeld’ grotendeels gebaseerd is op de begrippen ‘Jong, fris, glad, strak, slank en blank’. We zijn die afbeeldingen ‘gewoon’ gaan vinden en passen daar onze beeldvorming op aan. En voorlopig zal dit ook nog wel zo blijven want de ‘plaatjes’ verkopen blijkbaar de producten goed.

Sharon Stone

Veranderingen in deze beeldvorming komen mondjesmaat op gang. Dove is in ieder geval begonnen met hun serie ‘Echte vrouwen van Dove’ waarin we vrouwen zien met ‘curves’ maar daar zitten voor zover ik weet niet echt 50+ vrouwen bij. Daarvoor moeten we naar bijvoorbeeld Dior gaan waar mevrouw Sharon Stone (ja die van Basic Instinct, wie kent die beroemde scene niet…) deze beauty producten aanprijst en waarbij ik vind dat de fotografie prachtig is. Nu is zij ook wel een hele grote uitzondering want veel vrouwen hebben nu eenmaal niet de genen zoals die wel voor haar positief werken.

Gelukkig hoef je niet een beroemdheid te zijn om mooi op de foto te komen. Ik zie regelmatig prachtige vrouwen van 40/50+ alleen zijn ze zich onvoldoende bewust van hun schoonheid en gunnen ze zichzelf niet de tijd om dit via een foto vast te leggen. Want een foto is veel meer dan een afbeelding alleen. Er zit een emotionele lading omheen. Het is een bevestiging van het bestaan, een momentopname en wordt al snel een herinnering. Laat het dan ook een mooie herinnering zijn.

Kan ik ook zo’n gefotografeerd worden?

Als je ook een keer zo gefotografeerd wilt worden inclusief professionele visagie neem dan contact met me op en dan bespreken we de mogelijkheden. Je kunt contact opnemen via het contactformulier.

Op de Dictionary website staat voor ‘Beautiful’ de volgende beschrijving die door de lezers het hoogst scoorde.
“Beautiful is a woman who has a distinctive personality, one who can laugh at anything, including themselves, who is especially kind and caring to others. She is a woman who above all else knows the value of having fun, and not taking life too seriously. She is a woman that you can trust and count on to brighten your day. She is a woman who can inexplicably make you feel really good just by being around her, and yet brings such great sadness when she is gone.”